Když on i ona řeknou: Pošlu ti svoji nahou fotku...

Když on i ona řeknou: Pošlu ti svoji nahou fotku...

Sexting. Poměrně nový fenomén, který je spojen s využíváním mobilů a počítačů k rozesílání textových zpráv, fotografií či videa se sexuálním obsahem. V našem průzkumu se k posílání intimních fotografií někomu jinému přiznalo téměř 32 procent respondentů. Dostal je pak každý druhý. Je to jen zábava nebo si studenti uvědomují riziko, že jeden partner zveřejní fotografie či videa svého partnera? Zeptali jsme.

... z pohledu muže

„It is like regular texting, but, you know, dirty,“ – Charlie Harper, Dva a půl chlapa

Komu by se nelíbilo dostat sexy fotku od své kamarádky či dívky, po které toužíme? My muži se jednoduše rádi díváme, a zatímco ženy povětšinou potřebují ke stavu úplné spokojenosti vnímat muže ideálně všemi pěti smysly, nám bohatě stačí zrak. I když to ve všemožných průzkumech třeba nepřiznáváme, líbí se nám to.

Ne každá žena je však nakloněna k posílání soukromých odvážných fotografií jen tak někomu, a tak jsou muži, kteří si o to sami řeknou, ve většině případů považováni za zvrácené osobnosti a úchyly.

Na naši obranu, už jen vaše instagramové profily nás k tomu vybízejí! Každý druhý dívčí profil na instagramu svým způsobem tíhne k soft pornu. Hluboké výstřihy, našpulené rty i zadky v plavkách. Po té, co se zavedl pojem selfie a propojil s Instagramem a Snapchatem, je pro nás muže všude kolem spousta rozptýlení. Když vidíme část, zajímá nás i ten zbytek, pochopitelně…

Jak je to tedy se sextingem? Posílání erotických příběhů a fotografií se pro nás postupem času stává pravidelnou zábavou a krácením dlouhé chvíle. Téma sexu není tabu pro přátele, ani pro protějšky, kteří, i když spolu zrovna nechodí, mají k sobě určité sympatie.

„Z našeho pohledu je sexting skvělá forma uvolnění v situacích, kdy samotný sex prostě není možný. Pro mě je to navíc větší dobrodružství, než třeba sledování pornofilmů, protože tu nahou holku znám osobně,“ říká nejmenovaný mladík.

K sextingu však vinou internetu tíhnou stále mladší lidé, pro které by to mohlo být poměrně nebezpečné. Článků ohledně ochrany soukromí na sociálních sítích bylo napsáno spoustu, a tak se jen hodí říct, že bychom si v tomto ohledu měli všichni dávat pozor.

Foto: Studenta

Nejoblíbenější aplikací k sextingu je pochopitelně Snapchat, kde se lechtivá fotka ukáže jen na několik málo vteřin, a pokud si ji příjemce chce uložit, odesilatel to zjistí. Při oboustranné domluvě o zákazu screenshotů by tak skrze příjemný večer na Snapchatu neměl vzniknout žádný kompromitující materiál.

A co chtějí muži vidět? „Nám podle mě stačí jakákoliv fotka, kterou by dotyčná neukázala veřejně. Pokud nás přitahuje, tak je to skvělé,“ říká. „Na rozdíl od nás, ženy si o tom raději píšou, případně se jim líbí moje břicho a svaly. Moc často se mi nestává, že by chtěly poslat fotku penisu.“

Ve většině případů je to právě muž, který si první řekne o zaslání lechtivé fotografie dívky, s níž si zrovna píše. Tu si často musí vysloužit erotickým příběhem.

Sexting je ale vhodný nejen pro nezadané kamarády, ale i pro páry. Zadaný muž má obvykle tolik sexu, o kolik si řekne, nicméně taková fotka od přítelkyně je takzvaně „na cesty“.

Foto: Studenta

… a z pohledu ženy

„Žena na muži miluje zpravidla více jeho duši než tělo, muž na ženě více její tělo než duši.“ – Aulus Licinius Archias

Pět smyslů je fajn, ale většinou jich stačí míň. Jenže – jsou fotky a fotky. Holky, která jste někdy dostala, bez vyžádání, fotku pánského nádobíčka? Je mi líto, ale to docela zabíjí situaci. Protože, co si budeme povídat, úplně estetická záležitost to není… Just sayin'…

To, že se netváříme na tenhle typ fotek zrovna nadšeně, ale neznamená, že se rády nepokocháme. Na odhalené fotky se koukáme, líbí se nám to. Je ale pravda, že k výměně intimnějších obrázků se neodhodláváme zrovna snadno. Z jednoduchého důvodu – vizuální sexting, tedy ne jen ten omezený na lechtivou konverzaci, je většinou věc spontánní. A my nejsme připravené se jen tak vyfotit a poslat to do světa. I sebekrásnější holka ví minimálně o deseti věcech, které by na sobě změnila, kdyby mohla. Něco je větší než má být, něco je naopak menší, něco je hrbolaté.

„Řeším to tak, že mám jednu super fotku, kterou jsem poslala už několika klukům. Nemám problém ji poslat, koneckonců na ní není vidět můj obličej, protože se mně samotné líbí. Jen tak vyfotit bych se zdráhala, protože… znáte to, celulitida, pupínky a tak.“

Odvázat se dokážeme, nejsme upejpavé květinky. Jen nám to jde lépe přes zprávy. Jsme náruživé uživatelky Snapchatu nebo Tinderu, drtivá většina z nás to zkusila, aspoň na chvilku.

Jenže, když nám na mobilu pípne něco jako „Kočkoo, pošli mi nějakou fotečku :-*“, zježí se nám i ty chlupy, které jsme si oholily. Fotečku, to jako vážně? Ideálně to chce nějakou invenci, vtipnost! A taky jemnost a diplomacii. Chceme být dobývané (opět ale s invencí a citem), chceme se cítit jedinečně. „Fotečka“ ale zavání prefabrikovanou zprávou pro tři další slečny, které se zrovna nachomýtly online.

Sprint s cílem co nejdřív se dostat k vyfocenému kousku naší (a vlastně i vaší) kůže nás moc nebere.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější