Známost na jednu noc. Ano nebo ne?

Známost na jednu noc. Ano nebo ne?

Jednorázový sex. Mnoho lidí takové dobrodružství miluje a přímo ho vyhledává, jiná část se mu nebrání, ostatní jej ale zatracují. Jaké výhody přináší sex s neznámým člověkem a co nám naopak může přinést za trable? 

Sobotní noc v baru trávíte s přáteli, ale nemůžete si nevšimnout člověka, který upoutá vaši pozornost. Jdete se s ním seznámit a od začátku je vidět, že jste si neskutečně blízcí a chováte k sobě vzájemné sympatie. Nad ránem odcházíte spolu a oba cítíte, že s tím druhým chcete trávit svůj čas.

Ale ještě než skončí víkend, znovu se odcizíte. Po probuzení se totiž veškeré kouzlo vypaří ze tmy, alkoholového oparu, vůně doutníků a hlasité hudby.

Sex. Bez emocí, bez viny…

One night stand, neboli sex na jednu noc přináší oběma zúčastněným skvělé dobrodružství, při kterém si užijí snad kvalitní sex za nízké náklady. Neztratíte s ním příliš mnoho času a stát by vás měl pouze několik drinků a taxík domů.

Jedná se o čistě přirozenou činnost a dopracovat se k ní lze poměrně jednoduchou taktikou či pouhou shodou náhod. Namlouvání trvá maximálně pár hodin a řešit nemusíte ani následnou budoucnost (pokud si samozřejmě dáte pozor a vše provedete bezpečně). Následující ráno je po všem, obě strany dostaly, po čem toužily, a život může plynout spokojeně dál. Takový sex je většinou doprovázen lehkou opilostí, a tak není divu, že ono ranní vystřízlivění častokrát vyvolá u citlivých jedinců pocit viny a spáchaného hříchu. Oběma partnerům dojde, že i když se ještě večer cítili, že našli spřízněnou duši, po sexu veškerý tento pocit vyprchal.

Oproti tradičnímu partnerskému sexu, který se po čase může zdát nudný, přináší jednorázové dobrodružství další výhodu. Tady můžete popustit uzdu fantazii a zkusit i něco, co byste se svému partnerovi styděli navrhnout.

„Je to perfektní pro lidi, kteří na vztah nemají čas a svého potenciálního partnera by zanedbávali,“ říká nejmenovaná studentka. „Z toho vztahu si užiju jen to hezké, co mi chybí, takže nemusím řešit city, hádky, problémy, žárlivost, ani nevěru,“ dodává.

Kromě toho sex na jednu noc přináší dobrodružství a zbude vám po něm příjemná vzpomínka či zábavná historka, se kterou se můžete svěřit kamarádům.

Jsou tu i nevýhody…

Problém samozřejmě nastává, spustíte-li se s člověkem, kterého často vídáte, ať už to je kdekoliv. Takový zážitek si možná budete vyčítat, a pokud se sex nepovede zrovna podle vašich představ, rozhodně se s dotyčným nechcete denně vídat v práci, ve škole, či jezdit společným výtahem.

Foto: Studenta

Co vám při sexu na jednu noc bude jistě chybět, je pocit, že druhému na vás záleží. Toho se tady rozhodně nedočkáte, stejně jako starostlivých esemesek, snídaně do postele, společných procházek či pozvání na večeři. Ale znovu, naproti těmto nevýhodám stojí absence hádek a řešení zbytečných problémů. Sami si zvolte, čemu dáte přednost.

Dalším a asi největším problémem je situace, kdy jeden z dvojice špatně pochopí signály a po sexu začne plánovat další společné chvíle. Ženám se zpravidla nedaří oddělit sex od emocí, a tak se dost dobře může stát, že se po jedné noci s vášnivým a šikovným mužem dokáže výrazně zakoukat, či dokonce zamilovat. V takovém případě vyjde z celé situace povětšinou muž jako ten špatný, Casanova, který dívku jen sprostě využil. Z několikaminutového či hodinového zážitku se tak může vyklubat celá řada dalších problémů.

Problém může nastat i v situaci, kdy sice oba od začátku chápou, o co jde, následující dny či týdny je ale znovu spojí dohromady. Nechtěně. Samozřejmě máme na mysli neplánované otěhotnění, nebo fakt, že jeden z aktérů je vlastně zadaný, jeho partner se o nevěře dozví a bude ji s vámi chtít řešit.

Sex na jednu noc přináší i mnohá další rizika. Přeci jen nevíme, koho si vlastně vedeme domů, a i když je upravený, čistý a chová se hezky, může se z našeho sexuálního partnera na dnešní noc vyklubat násilník, zlodějka, či člověk s pohlavně přenosnou nemocí. A nic z toho si rozhodně nepřejeme.

Máme to rádi?

I když to mnozí nepřiznají, k sexu s neznámým člověkem se alespoň jednou uchýlila spousta Čechů. A jedná se o stále mladší lidi. U svobodných třicátníků se nejedná o neobvyklou věc, oba si totiž pravděpodobně už nějakými vztahy prošli, a tak ví, jak to chodí. A tento druh zábavy se týká také studentů, byť nijak masově. To alespoň vychází z našeho velkého průzkumu o lásce, sexu a vztazích, kdy nám většina z vás přiznala, že s one night standem zkušenost nemá a - co je důležitější - ani nechce.

Foto: Studenta

Jak to vidíte vy? One night stand ano nebo ne?

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější